Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tazawako Singels

Hallå,

Första tävlingsdagen i Tazawako är slut, och samtliga åkare rullar sakta ut ur lobbyn när de är färdiga med sitt surfande. Det har vart två svåra dagar, och mycket som står på spel inför imorgon. Igår var vädret emot oss. Knappt någon gjorde helåk då snön pendlade mellan socker, slask, stenhårt och kramsnö. Sikten var också borta och alla var smått nervösa inför tävlingsdagen.

Idag var det en helt annan backe vi kom till. Solen tittade fram ibland, sikten var bättre under hela dagen och snön var lättare. Japan ställde upp med en grym publik som var på plats redan innan damträningen imorse. Dessvärre slutade dagen tungt för Mogul Team Scandinavia. Vinjar och Hedvig körde ur, Per och jag missade båda två och slutade 23a samt 24a. Han lyckas ta mig igen den gamle räven. Jag tränade bra som vanligt men underroterar min Dspin på övre hoppet och kommer fel över de första två svängarna. Mitten och nedre blir okej men inte bra. Resultaten denna säsong är alltså samtliga mellan 32 och 19. Jämt, men ingen pik. Troligtvis är min sista världscupchans imorgon. Parallell från start. Börjar mot tyske Julius. Nu är det bara ösa.

Tävlings vanns återigen av Mikael Kingsbury. Han har för andra gången tangerat mest världscupvinster i rad, och kan ta nytt rekord imorgon. Jeremy Cota på andra plats var en kul överraskning, och Alexander Smyshlyaev trea. Damernas segrare hette inte så oväntat Hannah Kearney, men det är en seger som diskuterats mycket i efterhand, då två stora misstag fick de flesta att tro att hemmaåkaren Junko Hoshino skulle ta sin första världscupseger. Så blev det inte, och en domarsport förblir en domarsport. Bilderna är från Jeremys och Mikaels superfinalåk.

Ludvig

taza (1 of 2) taza (2 of 2)taza (1 of 1)