Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

AAR – After Action Review

Hej!

AAR, eller After Action Review. Det kallas min utvärderingsmetod som jag gör efter tävlingar. Den är ganska simpel, men kan ändå ta allt från fem minuter till flera dagar. Den består av tre delar. Vad var bra, vad var mindre bra, och vad kan jag ändra. Helgens tävling var ganska lätt att utvärdera. Likaväl sitter man med pappa på kvällen och går igenom bildruta för bildruta och jämför sig med de som vinner tävlingarna. Hur har han armen just över den puckeln, vilken linje går skidorna när han försöker ta ned farten. Det går att hålla på för alltid som sagt.

Jag är trots den blygsamma placeringen, 14e plats, ganska nöjd med tävlingen. Jag kände mig säker på mitt kvalåk på starten, eftersom jag gjorde väldigt många helåk under träningen. Jag borde åkt snabbare, så det tar jag med mig till nästa. Min första parallell mot kanadensaren Marc-Antoine Gagnon (OS-fyra, VM-trea) var även den ett bra åk. Vann med övertygande siffror efter att Marc tappat kontrollen runt andra hoppet, och gick vidare till att möta den alltid så allsmäktige Mikael Kingsbury. Det är bara att se och lära av den mannen. Han vann tävlingen och gick upp i 29 världscupvinster. Mest någonsin.

Walter och Felix hade båda lite strul i sina kvalåk och slutade 42 och 40. Nedan finns mina två bra åk på video samt lite bilder från tävlingen. Nu tar vi paus över jul och fortsätter tävlandet i amerikanska Lake Placid den 14e januari!

Vänd kappan i vinden
Ludvig