Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Calgary 2.0

Hej kära vänner!

Nu har vi återvänt till Salt Lake City efter säsongens första singeltävling i Canada Olympic Park, Calgary. En bra arrangerad tävling i en mycket välgjord backe. Gänget är aningen slitet och mår bra av två dagars vila innan träningen drar igång igen på onsdag. Stämningen tyder på revanschlust och en vilja att verkligen leverera när det till helgen bjuds upp till dans på årets största puckelfest i Deer Valley.

Resultatmässigt la sig största delen av Mogul Team Scandinavia runt plats nr 20 med undantag för Felix som hamnade aningen längre ner på en 34de-plats. Ludvig slutade som 21a bakom Per som var bäste manliga skandinav på 20de plats. Damerna placerade sig även dom runt 20 med Julia på 19de plats, Hedvig på 24de och Aurora på 38 efter en stor miss i andra hoppet.

Nedan ser ni våra tävlingsåk samt kommentar till dessa.

Jag (Ludvig) överroterade min backfull på övre hoppet och åkte på hälarna eller tailarna första svängarna. Resten av åket gick riktigt bra men på grund av det tydliga misstaget fick jag avdrag både på hoppet och tekniken, så jag slutade 21a. Jag plockade ändå världscuppoäng så nu är jag rankad 25. Dessutom tävlade jag med backfull och dspin, vilket är ett svårare åk än jag gjorde förra året, så det känns väldigt kul att kunna göra bra åk med de två tricken, då det är mitt mål på VM i slutet på januari.

Calgary har varit väldigt roligt och lärorikt för mig (Felix). Att åka därifrån med en 34de plats känns självklart tråkigt då jag vill vara med och slåss med de mer rutinerade åkarna. Jag får helt enkelt se tyngden i de lärdomar som jag samlar på mig och se framåt. Huvudet var med och åkningen fungerade bra men ett par misstag gör snabbt att man sjunker i resultatlistan.

Vidare updates kommer från årets största puckelfest i Deer Valley, så kika in!

Ludvig & Felix

Ruka (1 of 1) Ruka (1 of 4) Ruka (2 of 4) Ruka (3 of 4) Ruka (4 of 4)