Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Deer Valley

God Kväll!

Det pumpas musik från Aerials-tävlingen som precis avslutas uppe i backen. Kommentatorns engagerade röst berättar poäng och USA verkar vinna på hemmaplan. I lägenheterna på Powder Run i Deer Valley sprider sig en väldigt peppad stämning. Imorgon är det nämligen vår tur att vara uppe i backen, höra musiken, nervöst tugga på handskarna när vi väntar på våra poäng från kommentatorn. Imorgon avgörs säsongens tredje världscup i puckelpist. Det är ett av de bäst arrangerande evenemangen vi har äran att få delta i, med en lika lång som utmanande puckelpist och en publikfest utan dess like.

Vi har tränat i backen i två dagar. Den är den absolut längsta backen vi kör under hela vintern, så det är med hög puls och trötta ben man avslutar varje åk. Den är dessutom svår, det är en jämn och brant lutning och stora pucklar som gör att vi måste jobba som tusan hela vägen ned till mållinjen. Träningen har gått bra för alla medlemmar av Mogul Team Scandinavia. Efter en tung första dag var det mycket som löste sig under dagens träning och alla har vi jobbat oss igenom våra svårigheter. Felix har trots sina vadproblem gjort riktigt bra D-spin, och hittat rätt i den övre landningen. Ludvig har slitit med sin vänsterarm på Backfullen på övre hoppet, men satte den sista riktigt bra så vi är alla taggade att komma igång imorgon.

Tävlingen dras inte igång förrän imorgon eftermiddag, med damernas inspektion kl 2. Herrarna drar igång kl 4, kval kl 5 och sedan finaler från 7 (Lokal tid -8). Livescoring från tävlingen finns på https://fis.live-scoring.at/8333 för damerna, och https://fis.live-scoring.at/8335.

Nedan finns bilder från våra två träningsdagar, samt ett ”jump-train” genomfört av New Regim, ett nystartat crew på världscuptouren. Alla bilder är tagna av Lasse Fahlen.

 

Ruka (3 of 8)

Ruka (1 of 1)