Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Calgary

God kväll!

Det är nästan oroväckande tyst och tomt på gatorna i centrala Calgary. Kanske beror det på att det är nyårsdagen och för ett dygn sedan var hela staden full med människor. Korta klänningar och kostymer. Jag (Ludvig) sparkade ut nyåret med att gå på min första NHL-upplevelse. Calgary Flames tog emot Edmonton Oilers, och vilken match det var. Jag och Mikael Kingsbury, silvermedaljör i OS i Sochi, satt och studsade på våra platser genom hela matchen. Allt från människo-bowlingen i periodpausen till pyrotekniken och Calgarys segermål i övertid bidrog till en maxad upplevelse som sent kommer glömmas.

Tio timmar senare stod vi på starten för att göra årets första träningsåk. Backen i COP, Calgary Olympic Park, är känd för sin svårbemästrade backprofil, som mest liknar en backhoppningslandning. Det börjar platt för att sedan på mitten bli obehagligt brant och sedan plana ut ganska fort över mållinjen. När man åker över krönet när branten börjar känns det som att man faller nedåt mot marken, men pucklarna räddar oss från att skena och andra hoppet är en enorm njutning med ett riktigt stort flyg.

Felix har efter träningen i Park City fått en smäll på vaden och var ute i backen för att prova om den höll för puckelpiståkning. Dagen gav ett positivt besked efter att han kunde genomföra hela träningen och imorgon ska börja hoppa. Ludvigs träning gick efter planen och han med några helåk med trick på båda hoppen. Vad som krävs imorgon kommer vara lite högre fart och lite tuffare åkning, för att på lördag kunna vara med att slåss om finalplatserna i säsongens andra världscup. Vi är taggade till tusen, så därför går vi och sover. Hörs snart igen!

Ludvig & Felix

Stenhårda coacher på träningen. David Kantermo & Lasse Fahlen

IMG_20141230_125311

Hockey med Mikael Kingsbury

 

IMG_20141231_192309

Flames uppvärmning

 

 

IMG_20150101_222647

 

Backen i Calgary

 

 

 

IMG_20150101_222548