Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Som livet är!

Riksgränsen har vart så fint i veckan och jag har haft det så bra. Jag älskar det här stället just för att det är så litet fjäll men med OÄNDLIGA möjligheter, man hittar hela tiden nya saker att hoppa och ha roligt på.

Men den här tiden på året är en tid då jag tror det är fler skidåkare än jag som känner sig lite lätt stressade. Säsongen börjar lida mot sitt slut, eller det är en och en halv månad kvar men man måste fokusera en del på framtiden. Jobb, nästa säsong och ekonomi, det är saker som stressar en själ som mig. Så det har tyngt mig lite den senaste veckan, det här med vad jag ska göra till sommaren, nästa säsong, nästa år och nästa liv?!!! Tankarna tvingas skenar iväg på framtiden.

Detta har slutat med att jag sökt en massa kurser till hösten, känns roligt trots att jag vet att det kommer bli stressigt om jag dessutom kommer jobba heltid kommande höst. Men sånt där löser man alltid så det ska bara bli roligt. Men det är mycket i det här huvudet nu, mest utbildningar (och jobb) faktiskt och jag är helt fascinerad över mig själv att jag känner ett sug efter att plugga, trodde aldrig det dagen skulle komma. Känner dock inte att det är dags än på ett tag att börja på ett program, jag har ju x antal år kvar som skidåkare och så ska det helst förbli, men även det har ju sin tid.

Mycket av det där handlar om pengar, ledighet och allmänna livet. Det är svårt att satsa på en idrott samtidigt som samhället vill att man satsar på ett liv i det ”normala”. Ska förklara för er hur svårt det ibland är att leva ett liv som mig, man blir ofta motarbetad och misstrodd, det finns många som tycker man är helt från vettet galen som faktiskt gör det man tycker är roligt. Jag förstår dom verkligen, tro mig, men jag tycker folk borde vara lite mer öppna när det kommer till personer som lever ut sina drömmar och verkligen tror på dom. Jag är en av dom och jag förstår att verkligheten många gånger är en annan men jag tror även att människor mår bra av att testa, ta risker och göra det dom älskar, jag tror det ger en så mycket i längden, i ett senare skede i livet och i all framtid. Jag vet att jag som friåkare, säsongare, ski bum, back packer, jobbsökare och äventyrssökare kommer ha ett bra liv där jag utvecklas och får uppleva en hel massa saker. Jag tror på att människor ska välja sin egen väg och förstå att ingen av dom är dåliga, bara man får lov att gå åt det hållet, fasen, gör vad ni känner för att göra, jag vet att ni kommer klara det. Det kommer mest troligt vara jobbigt på vägen och ibland kanske det till och med misslyckas, men då har man i alla fall testat!!

IMG_0050 IMG_0051

Idag var jag ute och fotade med en tjej som heter Sophie, hon var med som fotograf på åka skidor ski camp, roligt återseende och härligt dag. Riksgränsen är bra vackert!!!