Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ett stort förlåt

Till alla er läsare som klickat er in på min blogg senaste veckan och gång på gång insett att det inte finns något nytt inlägg. Här är jag igen, jag är åter tillbaka. Jag ska berätta för er om senaste veckan. Jag har åkt skidor i gränsen, fick några riktigt fina dagar med skidåkning och lite turande, jag har även hunnit vara in till Kiruna en sväng och dessutom tagit mig ner till Röldal och Stavanger i Norge för en FWQ4. Allt på en vecka!!

Jag avrundade min Kirunavistelse med grillning vid en älv och i strålande väder. Fördelen med att ha ett hem både i Riksgränsen och Kiruna är att det oftast är bra väder på ett av ställena, är det dålig i gränsen är det oftast bra i Kiruna och vise versa.

IMG_0004

Kiruna när det är som bäst.

IMG_0008

Efter det åkte jag upp till gränsen och insåg att prognosen såg dålig ut men Klas och jag hann med en tur upp i Novarännan som vi hade spanat på ett tag. Det var varma grader och förändrad och instabil snö högre upp i rännan så vi valde att vända ca 50 höjdmeter från toppen, det är alltid bättre att ta sådana beslut än att svepas med i en lavin. Vi fick trots det flera hundra höjdmeter av riktigt fin vårskidåkning. Jag älskar att gå på tur och den känslan blir bara starkare och starkare för varje år, ju mer jag lär mig om naturen, bergen och snön desto mer vill jag ut där.

Sen tog jag ett flyg till Stavanger för att möta upp Carro Strömberg som bor och jobbar där. Vi hoppade in i hennes bil och styrde mot Röldal, ca 3 timmar bort, för nästa års första FWQ4. Den tävlingen räknas alltså på nästa års kalender. Dom lovade regn och hårda vindar under hela helgen så de hoppades på att köra tävlingen på torsdagen. Byte av face, kontrollering av snö och en hel massa strul senare ställer de in tävlingen för den dagen och även dagen efter. Lördag är dagen då det ska hända, efter typ 5:e facebytet blev tävlingen av på ett face med 200 fallhöjdsmeter och en massa träd. Facet hade kunnat funkat en vanlig dag men på det fick vi spöregn och snö som var mer som klister än något annat. Vi stod dessutom ute i 3 timmar i det rådande spöregnet för att få möjligheten att testa goretex-kvaliten i våra kläder riktigt ordentligt. Vi var så kalla och frusna innan start, alla var nere på botten vad gäller motivation och peppeat var inte alls totalt. Jag grät nästan, jag har aldrig känt sån hopplöshet inför FWQ och tävlingar över huvud taget.

Jag måste få det ur mig: det var en värdelös tävling, den var fruktansvärt och jag har aldrig vart med om en mer ovärd tävlingshelg. Det här var inget beslut de tog för oss kändes det som, de här var ett beslut de tog för sina sponsorer och den stora festen som brukar äga rum under lördagen. Denna tävling blev ett fiasko!

IMG_0032

Här är jag och Carro, vilken guldklimp hon är. Tack för denna helg kompis och tack för att du visade mig Stavanger, en av världens kanske vackraste städer.

IMG_0083

Jag hade inte kul när jag åkte ner, tror inte det var så många andra som heller hade det. Jag hade dessutom inte roligt när jag kunde stå och vrida ur mina handskar, sockar och kläder från en sjö av vatten. Jag hade inte kul i helgen och så är det bara!!!! Dessutom befann vi oss i Röldal, en by mitt bland bergen och det fanns inte särskilt mycket att göra under våra down days heller. Aja, det är så där livet är, ibland skiter det sig. FWQ den här säsongen har vart strulig, jag älskar verkligen att tävla när det flyter på och när tävlingarna kan gå som planerat, men det är mycket strul med organisationer, väder och säkerhet som gör att jag några gånger funderat på vad fasen det är jag håller på med. Jag hoppas nästa säsong flyter på bättre och att vädergudarna är med oss då.

IMG_0066

Här var vi på väg upp på det som slutligen blev vårt tävlingsface.

IMG_0051

Vi fick i alla fall några fina åk i torsdags efter att tävlingen blivit inställd för dagen.

IMG_0030

Här är ett av de planerade facen för torsdagens tävling, det blev ju som sagt inte aktuellt i slutändan.

IMG_0029

Man har ju turen att ha med sig fina människor på dessa tävlingar, tack för att ni livat upp helgen folket!