Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Chandolin 3*

Tävlingen blev av som planerat i Chandolin förra helgen. Två åk stod på schemat, ett på lördagen och ett på söndagen. Den totala poängen efter båda åken räknades. Jag har haft svårt med den mentala biten efter Nendaz-kraschen och det spökade även under lördagen. Irriterande och jag kom ner med en känsla som jag inte ville ha efter första dagen, låg på en 4e plats efter det åket. Ni vet när man känner sig feg och med dåligt självförtroende, ingen höjdare.

Jag gick in i dag 2 med lite bättre känsla, det var trots det svårt att hitta tillbaka till mig själv och den styrka jag brukar känna på start. Innan jag skulle starta gjorde jag några andningsövningar och jobbade mycket med mitt huvud för att jobba bort hjärnspökena. Jag droppade in och försökte verkligen släppa allt, det gick så himla mycket bättre. Man kan inte åka ett åk i friåkning och vara rädd eller orolig. När jag står på start måste jag tro på mig själv och gå in med all kraft, annars funkar det inte. Jag hittade den där kraften när jag stakade iväg och så bara bestämde jag mig. Jag kom 2a i det åket och det kändes som en skön revansch efter första dagen, jag behöll dock min plats som 4a i totalen. Filippa kom på en fin 3e plats i totalen och det firade vi strax efter med en crepes av högsta kvalité. En fin helg med kanonväder och rolig skidåkning med en massa härliga människor.

face_17_03

Här är de två facen som vi tävlade på.

12887491_10153295507016315_106782393_o

12899473_10153295507096315_594715531_o(1)

Filippa på pallen, grattis till henne!!