Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Inget FWT2017

Tanken var att jag skulle ha åkt tillbaka ner till alperna förra torsdagen för att möta upp ett gäng svenskar för och köra den sista FWQ4* för säsongen. Men efter att sommarvärmen hade hälsat på i byn där tävlingen skulle ha gått blev det tyvärr inställt. Jag fick veta det på onsdag kväll och mitt flyg gick tidigt torsdag morgon. Bara packa upp väskorna och stanna hemma.

Det var sista tävlingen som skulle avgöra allt, avgöra vem som skulle kvala till FWT nästa säsong. Vi var 4 tjejer som fortfarande hade chansen att knipa platsen. Men eftersom det blev inställd var det tjejen som låg först innan den inställda tävlingen som kvalade. Många av er vet att jag låg 1:a på touren en stund, men efter att jag kraschade bort mig i Nendaz åkte jag efter det ner och låg inför sista tävlingen på en 4e plats. Det var tufft att sista tävlingen blev inställd av många anledningar. Först och främst för att jag inte fick chansen att kvala, men också för att man är så mentalt beredd på att tävla och så får man inte det. Det vart endast 3st 4* tävlingar i år, och det är även 3 resultat som räknas, det är riktigt tråkigt men man kan inte styra över vädrets makter tyvärr. Just nu är jag mest leds över att jag kraschade i Nendaz. Det har inte vart någon brutal besvikelse, inget sånt alls, det har bara tagit ett tag och smälta allt. Det är självförtroendet som får sig en törn, det är väl mest det som har vart aningen jobbigt. Nu har det gått en vecka sedan jag fick veta det och nu har jag börjat hitta tillbaka till mig själv igen. Jag är redo för en till säsong på skidor, jag känner mig tävlingsladdad men vet inte än hur nästa säsong kommer se ut än dock.

Säsongen är långt ifrån över och jag har min favorittävling kvar på hemmaplan uppe i Riksgränsen. Ska bli otroligt roligt att få köra den tiden som är kvar av säsongen. Men vad gäller FWQ har jag nu laddat om och jag har ju lärt mig otroligt mycket. Skönt att få vara i toppen och fightas, kändes som att det var i år jag skulle göra det. För att bli bäst krävs det att allting klaffar och i år gjorde det inte det. Men som sagt, jag är supertacksam för allt, mina sponsorer, vänner, familj, pojkvän, ALLT. Det här livet är ju helt fantastiskt trots allt!!

IMG_3134

En bild som visar känslan över det liv jag har möjlighet att leva!