Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ruka – två dagar in

Hej och hå

Ruka, 214 invånare och en topp på 493 meter. Värd för VM 2005 och värd för världscuppremiären i alla de år som jag har privilegiet att köra den. Battery Run som backen heter, döpt efter den mindre kända energidrycken, är som alltid fantastiskt kul att köra, men också krävande. Snön har fallit de senaste dagarna så pucklarna på mitten är stora och mjuka, men stormen på toppen gör att första partiet mest består av is.

Jag tror en av de mest använda fraserna som skickas ut på internet från den här byn under dessa veckor är ”Under the lights”. Men det ÄR något speciellt med att åka i totalt vintermörker och lamporna på som strålkastare på en fotbollsarena. Man behöver inte oroa sig för flatljus, men mest av allt känner vi väl oss lite tuffare än normalt.

Två dagar in i lägret är de flesta på gott humör. Vi spelar Fifa på playstation 2, och Walter sliter sitt hår i frustration. Han dricker glögg och tar ibland pauser för att plugga. Felix lyssnar på Lil Wayne. Aurora stickar och Hedvig försöker ta sig tillbaka från en förkylning. Hon har snott mina tofflor. Imorgon är det fartträning och om det fortfarande är mjukt kommer det bli kul. Annars kommer det göra ont. Vilket som blir vi väldigt redo för tävlingen.

Vind i seglen!
Ludvig