Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Turdag

Hej på er!

Som ni vet så är vi nu på hemmaplan i Åre inna vi på torsdag styr minibussen mot Finland och världscupspremiären i Ruka. Idag var vi lediga och tog tillfället i akt och utforskade snötillgången på vårt favoritberg, Åreskutan. På Ullådalens parkering hoppade vi i pjäxorna, satte på stighudarna och började traska uppåt. Första kaffestoppet ägde rum i ett av starthusen för skutskjutet (En legendarisk störtloppstävling som hålls på våren i Åre). Utanför starthuset hittade vi en vilsen pojk som heter Oskar. Vi bjöd självklart in honom på en kopp kaffe och vips, nu hade vi skaffat oss en ny kompis. Oskar hängde på oss upp till kabinbanans toppstation via Tväråvalvet. Vid botten av Tvåråvalvsliften möttes vi av full storm och total dimma. Vi traskade på med varmt kaffe och Ludvigs ballerinakex i tankarna. Väl uppe blev det ännu en kopp kaffe innan det bar av neråt. Om jag ska vara helt ärlig så såg man knappt skidspetsarna förrän vi kom ner till VM8ans toppstation. Därifrån hittade vi dock guldgruvan. En smal skogsränna som låg helt orörd precis intill pisten. Vi tog ett åk till i rännan innan vi bombade ner i pisten till parkeringen. Därefter körde vi hem till casa de la Fjällström för ännu en kopp kaffe.

Puss & kram

20151201_121036       IMG_2171  IMG_2174