Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nyheter

Hej hå!

Felix ska för första gången laga lasagne. Jag är mitt i ett Lord of the Rings Extended-maraton. Bästa filmerna, seriöst. Tänkte berätta om lite nyheter inför säsongen! Skidvärlden är ju också en prylvärld och även om jag aldrig har varit framstående i prylnörderiet, jag sitter inte och uppdaterar mig på varenda företags nyheter, så är jag såklart väldigt noga med att ha de bästa prylarna till min puckelsatsning, men även till friåkning. Så här kommer lite redogörelse för alla prylar som jag använder.

Som friåkare kör jag och Felix för klädmärket Elevenate, av flera anledningar. Dom har Top of the line-funktionsmaterial som passar till vad man än vill göra på berget. Åka vårslask, tura i januari eller leka jibber i bräcke. Det är otroligt snygga och smarta plagg, grym passform och med tanke bakom. Dessutom är det ett Åre-baserat företag så som Årebo i själ och hjärta känns det extra kul att få vara en del av deras team.

Samma gäller Extrem skis, som i år tog in mig som en av sina Riders. Felix påbörjar sitt andra år i stallet. Hur många priser har de inte vunnit för sina skidor. Handgjorda bara några minuter från där jag är född. Enorm prestanda, lekfull form och närproducerat. Vad kan bli bättre.

När det kommer till puckelskidor kör jag på Ascente. Det är samma skidor som jag åkt på senaste två åren, men då under namnet Hart. Nu är det nytt namn, ny design, men samma rejäla skidor. 180cm långa och en av de skidor som har mest sväng på puckelmarknaden.

Inför kommande säsong har jag också teamat upp med Åre Skidsport. De hjälper mig med lite allt möjligt, men mest när jag behöver fixa mina pjäxor eller slipa mina skidor. Via dem har jag också fått hjälp av Dalbello som gör pjäxor, samt Sidas som gör formsprutade innerskor. Det är min första år med formsprutade innerskor, och det gör att jag sitter fast bättre i pjäxan, får mer kontroll över skidan och kommer snabbare på kant, vilket framför allt märks i puckelåkningen. Dalbellos skal gör också att det är lätt för mig att välja vinkel på skon, samt hur hård den ska vara framåt. Åre Skidsport har enorm erfarenhet av bootfitting, och har hjälpt många stora skidåkarnamn genom åren, vilket gör det enormt tryggt att få deras hjälp.

Det är alla mina personliga partners. Lasagnen var god. Vi har tre dagar av skidåkning kvar, såhär ser det ut när man åker gängåkning i puckelpisten. Ta det piano!

Ludvig

kapgang teamjump