Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tung första VM-dag

Många säger att man kan vara nöjd med prestationen, även om resultatet inte var så bra. Jag har aldrig förstått det. Efter en dag när åken sitter men poängen saknas är jag mer missnöjd än vanligt. Att komma 21a när man satte sig i landningen är okej, att komma 21a när man tycker att allt sitter är tungt. Jag väntar fortfarande på den tävlingen när jag får visa vad jag kan, idag var inte den dagen. För mina ord direkt efter tävlingen titta här /Ludvig

Idag var det nära att det gick som jag ville. För första gången denna säsong lyckades jag inta det mentala tillstånd som jag trivs bäst med under tävling. Träningen gick bra och idag kändes det verkligen som att det kunde gå hela vägen. En miss i övre landningen satte dock käppar i hjulet och för en oerfaren åkare för mig är varje miss förödande. I övrigt ett bra åk som på Europa Cupen hade räckt långt, men när det gäller ett världsmästerskap måste det vara perfekt. En 34de plats var kanske inte vad jag önskade mig men i det stora hela är jag faktiskt nöjd. Idag lyckades jag som sagt inta den mentala zon som jag tidigare under säsongen inte lyckats med vilket gjorde att samtliga komponenter av mitt åk var bra, förutom den miss som bekostade mig högre placeringar. Imorgon sitter även den. /Felix

Tävlingen vanns rättvist på damsidan av Justine Dufour-Lapoint, Kanada, och mer oväntat Anthony Benna, Frankrike, på herrsidan. Glädjande är Tevje Lie Andersens tiondeplats. Vi gläds även åt andra åkare, bara för att de har gjort bra prestationer. Som Tom Rowley på sjunde plats och Alexander Smyshlaev på tredje. Bilderna nedan kommer från FIS samt Åse Bejram Elofsson.

benna justinealla

vinfex keats intervju fex fans