Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Back on track i Park City

Hej!

Under julhögtiden gick vi vilse bland knäck, julmust och den friåkning som gick att finna på Åreskutan. Blogginläggen saknades tyvärr men nu är vi tillbaka i vår vardag och ser fram emot att börja uppdatera vad som händer igen. Vi både hade en riktigt bra julledighet med våra spelningar på Copperhill, skidåkning och de obrytbara traditionerna. Vår sista dag i Åre var dessutom full av snö och skidglädje, så håll utkik efter våra videobloggar, det kommer bjudas på massor av rolig åkning!

Precis som man svalde sista pepparkakan så var ledigheten plötsligt slut och tre flygresor senare landade vi i Salt Lake City, Utah. Huvudstad för mormoner, och värdort för vinter-OS 2002. Här på multianläggningen UOP (Utah Olympic Park) har vi börjat träna igen sakta men säkert allt eftersom bagaget anlände efter förseningarna. Anläggningen har allt från vattenhopp och höghöjdsbanor på somrarna till backhoppning och bobsleigh på vintern. Dessutom finns några oanvända snöytor och en enkel replift som vi tillsammans med det amerikanska och tyska laget använder för att komma i fas inför världscuptävlingarna i Calgary efter nyår. Vi är här för att komma igång med kropparna samt anpassa oss till tidsskillnaden så att vi kan vara 100% redo för den utmanande backen som vi snart får börja träna i.

Träningen har gått bra för oss båda, vi var snabbt tillbaka på den nivån vi avslutade på i Ruka. Det har snöat konstant sen vi anlände så pucklarna blir bara bättre och bättre. Förutom träningen går vi och handlar oss fattiga på den outleten som ligger på väg till träningsbacken, samt dricker blaskigt kaffe och äter våfflor med för mycket sirap. USA är sig likt sen förra året, Mogul Team Scandinavia är lite bättre än sist, och snart ska vi få en ny chans att visa det. Peppet är högt och snön är vit. Glöm inte att följa oss på instagram för ännu mer uppdateringar! @felixelofsson och @ludvigfjallstrom är allt ni behöver hålla koll på. Vi hörs snart igen.

Om ni missat tredje avsnittet av Copperhill Freestyle Journal där vi utnyttjar den först snön i Åre så finns det här! Bilderna nedan är från resan hit och våra första träningsdagar.

Ludvig & Felix

IMG_20141227_102741 IMG_20141229_203714