Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ruka

Godkväll

Det fräser riktigt mysigt från stekpannan när Per Spett börjar laga mat. Vi är tre stycken nybastade och hungriga pojkar som alla har kört två krävande träningsdagar i världscupbacken i Ruka, Finland. Ruka ligger en bit över polcirkeln och är vackert trots att det är så mörkt att man kan ta en bit av mörkret och kasta den. Det pågående strömproblemet i byn hjälper inte heller då de lilla ljus som finns försvinner med jämna mellanrum. Det är ändå en liten och mysig by, och första gången för säsongen man får en riktig känsla av vinter.

Det är nästan som ett slag i ansiktet att kastas tillbaka in i världscupcirkusen efter en sommar av egen träning. Vi är vana vid gott om både tid och plats, men här får man stånga sig fram i folkhavet på start, och passa vart man står i backen för att inte bli påkörd av en fransman. Backen har en jämn lutning på 27 grader, perfekt brant för puckelpiståkning. Den börjar dock bli aningen sliten eftersom att det bedrivits träning här under det senaste två veckorna. Pucklarna börjar bli stora som betongsuggor och landningarna liknar bombhål framåt eftermiddagarna. Hårda förhållanden fostrar ju som vi alla vet duktiga åkare, så vi dunkar på så gott vi kan, och med goda resultat. Hela gänget verkar nöjda när vi går in i en tvådagarsperiod av vila. Hela tävlingsarenan kommer att vara stängd i två dagar för ombyggnad, för att på lördag vara värd för världscuppremiären i världens bästa sport. Alla landslag är på plats och vi är mer peppade än någonsin att sätta Sverige på kartan. Snart faller startgrinden, och då gäller det att stå på tårna.

Ludvig & Felix

snögubbe fix (1 of 14)  snögubbe fix (3 of 14)    snögubbe fix (7 of 14) snögubbe fix (8 of 14) snögubbe fix (9 of 14) snögubbe fix (10 of 14)  snögubbe fix (12 of 14) snögubbe fix (14 of 14)