Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Park i Zermatt

Av Posted on Inga taggar 0

Snön smälter mer och mer här i Champoluc och det verkar knappast komma mer. Jag och Filippa ledsnade på att åka pist, även om det också är sjukt roligt, så vi åkte till Zermatt för att kolla in deras park. Det slutade med att vi åkte där i två dagar och jag har haft så himla roligt. Det är skönt att bryta av, förnya och göra något annat för en stund. Haha, rastlös själ är jag, jag vet.. Men det kändes så himla givande att få åka lite park med Filippa. Observera att jag är en riktigt dålig parkåkare, jag har haft fartdräkt på mig typ hela livet och försökt åka så fort som möjligt. Med en sån bakgrund är man inte direkt talangen när det kommer till park och lekfullhet på skidorna. Men känns som att jag har hittat något nytt och roligt den senaste tiden, en typ av skidåkning som jag aldrig trivts med tidigare. Jag utvecklas inte direkt som ren friåkare just nu men jag försätter min kropp i så mycket obalans på mina skidor att det verkligen kommer ge resultat i all typ av skidåkning. Filippa, skidläraren, säger att man måste vara i obalans för att man ska hitta balansen, och nog har hon rätt i det alltid. Jag har slagit mig gul och blå på diverse rails och hopp under de två senaste dagarna men inget som allvarligare än några blåmärken. Det är ju hemskt jobbigt att vara ny på något och det gör så fruktansvärt ont, men det är nästan alltid värt det.

Nu väntar en vecka här i Champoluc innan jag gör ett nytt försök med tävling i Les Arcs 5-6 februari. Jag har verkligen kommit ur mitt tävlingsfokus när de två första tävlingarna blivit inställda, men jag måste säga att jag har haft sjukt kul ändå och jag känner mig starkare och bättre än någonsin ändå. Jag lever för att bli bättre och så länge jag känner att jag gör det kommer jag vara en lycklig skidåkare, även om jag inte får tävla. Men det kommer blir sååå roligt och få stå på start igen, längtar!!

Ber om ursäkt för att bloggen har ändrat utseende och att några inlägg har försvunnit. Det sker lite omstruktureringar som gör att det kan strula lite.

Här kommer då en sammanfattning av dagarna i Zermatt. Mycket blåmärken och många krascher blev det, men även en del framsteg.