Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Valborg

Helgen blev över alla förväntningar, kan hände att det var den bästa valborgen någonsin. Jag och Jari packade bilden full på fredagen och brassade upp till Riksgränsen. Jag fick för första gången visa honom var Riksgränsen är och hur fint det kan vara, vi hade enormt tur med vädret också då solen var framme ända till sent på eftermiddagen. En otroligt fin dag men fint folk, fin natur och fint före.

IMG_0165

Efter det gick vi på en snabb after ski innan vi packade in oss i min bil och körde vidare ut mot Lofoten. Jari har ju som sagt köpt en tomt där ute som vi än så länge inte har sett, så det var planen, att beträda hans alldeles egna mark. Vi sov i bilen första natten på en otroligt fin plats med världens bästa sovutsikt. Dagen efter var dagen då det skulle hända, vi passade på att ta en liten vandring runt viken där tomten är och där en stuga en dag ska stå för att känna in oss lite. När vi väl kom fram till tomten var karln min lyrisk, sandstrand och perfekt läge, lyckan var total. Även i lördags var vädret på topp, solen sken och det var nästan t-shirtväder. Där satte vi oss på hans strand och gjorde lunch och njöt av livet innan vi gick tillbaka till bilen.

IMG_0157

Första dagens utsikt från bilen.IMG_0156

IMG_3645

IMG_3661 IMG_3664 IMG_3677

Vi körde ca 2-3 mil längre ut på lofoten, till Henningsvear och hittade en ännu bättre campingplats den här gången. Vi satte oss på en klipphäll och grillade, drack prosecco och kollade på solnedgången. Lofoten mina vänner, det är den vackraste platsen på jorden, Norge är det vackraste landet jag vet. Mer och mer tid spenderar jag i grannlandets vackra natur och jag trivs bara mer och  mer. För varje gång jag åker dit vill jag inte tillbaka. Det är något speciellt med naturen där, den är så förbannat vacker och fridfull. Det är nästan som alperna fast mer öde och  stilla. Jag har svårt och förklara storheten med att bo ute i naturen och spendera de långa dagarna bland höga berg, vackra fjordar och enormt mycket havskänsla.

IMG_0162 IMG_3714 IMG_3690 IMG_3696

Vi var både överens om att det är något speciellt med den där platsen!!