Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nä men dra mig baklänges..

..jag kom 4:a idag med endast en ynka liten poäng fram till pallen. Hur fan kan man vara så nära pallen men missa den? Alltså hur jäkla svårt ska det vara? En del av mig känner för att kasta skidorna åt längsta helvete, begrava dom där jag aldrig mer behöver se dom och bara skita i det här, men det vore ju så sjukt tråkigt!!!! Jag är en alldeles för positiv människa för att ha så negativa tankar så jag lovar er, jag ska inte begrava mina skidor, jag ska istället ösa ännu mer och åka ännu bättre så jag har poängen på min sida nästa gång.

Började tävlingen igår med ett kval och jag åkte fort, inte som planerat, men..fort. Kom ner och var helt förvånad över hur snabbt det var över, stod på start 15 sekunder tidigare och så helt plötsligt var man i botten. Nåväl, kvalade som 5:a och var så sjukt taggad för finalen som var idag. Jag och Evelina hade rekat en linje som såg riktigt bra ut, ingen av oss slutade dock där den planerade linjen var men vi hade turen att ha rekat en ”nödlinje” så vi hade lite koll på vart vi var trots lite missöden på vägen. MEN det jag ville säga var att Evelina vann, hon spöar skiten ur alla på den här touren och jag är så sjukt imponerad och inspirerad av henne, ja dra mig baklänges vad bra hon åker. Sen åter till mitt åk, den första tredjedelen hade jag inte kunnat göra bättre, åkte så in i bövelen fort och jag var nöjd med min skidåkningen. Sen helt plötsligt gick det så fort så jag tog till min ”nödplan” (tacka gudarna för den) så att jag kunde åka ännu snabbare eftersom jag faktiskt visste vad som väntade efter. Detta slutade med en mycket dålig nedre del då jag åkte så fort så jag skenade i sista sväng och endast hoppade småsaker eftersom jag inte hade rekat ”nödplanen” sådär jättenoga, det är ju trots allt bara en ”nödplan”! Så summan av kardemumman, det gick så sjukligt fort idag, ja dra mig baklänges vad fort det gick!! Jag vallade mina skidor i torsdags och sa på skämt att det här skulle göra susen för tävlingen och aldrig har jag vart med om maken vad lite valla kan göra. Jag har rent ut sagt flugit genom den här tävlingen, som en demon, men jag vet inte om det är hjärnan eller vallan som gjort jobbet. Slutade som sagt på en fjärde plats och jag är glad för det, det är jag verkligen. Jag har nu 3 topp 5 placeringar i 4stjärniga tävlingar i år vilket gör den här säsongen otroligt mycket bättre än förra. Plus att när jag stod på start idag så tänkte jag ”idag ska du åka sakta Karin, SAAAAAKTA, du åker tillräckligt snabbt ändå” (min hjärna och kropp kopplade uppenbarligen inte där) och jag känner att jag kan inte vara ledsen för det. Jag kan inte vara ledsen för att jag måste hålla tillbaka något som i själva verket är så bra, sen kan man ju alltid hitta en balans såklart (men det får jag ta nästa gång).

Jag är glad för så mycket just nu, jag svävar på ett jäkla lyckomoln. Jag är så glad för allt bra som har hänt med min skidåkning den här vintern, jag är glad att jag åkte så fort så att jag knappt klarade av det för det innebär att jag pressar gränser och blir bättre. Jag är dessutom glad att jag börjar få ner det på tävlingar nu och att jag fortfarande nosar på pallen men inte riktigt är där. Jag har dessutom fått äran att utvecklas tillsammans med Evelina vilket har gjort min skidåkning ofantligt mycket bättre den här säsongen, jag har nog otroligt mycket och tacka den bruden för! Så även om jag sitter här, 1 poäng från den där förbannade 3:e platsen så är jag trots allt väldigt väldigt lycklig!!

IMG_6658

Här gick jag lös med vallan dagen innan kvalet, hej vad gick efter det.

IMG_6669

Rätt fin utsikt har man rätt ofta på såna här tävlingar, jag klagar inte.

IMG_6684 IMG_6692