Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hjärnspöken under årets först FWQ!

Så mycket som jag gick igenom igår, det är helt sjukt, känns som att jag haft en mental boxingsmatch med mig själv. Förra året gick jag in i fwq som en total nybörjare med en seger från NM i baggaget. Jag gled in i de första tävlingarna och levde på mitt självförtroende, min motivation om att utvecklas och uppleva tävlingar utanför Sverige. Det flöt på och jag fick köra de 4stjärniga tävlingar jag ville första året på kvaltouren, när jag tänker efter så är det rätt sjukt men otroligt roligt och lärorikt. Men min känsla efter förra året var mest glädje och en hel massa erfarenhet, jag kunde hitta något i varje åk som jag var nöjd med. Jag gick från varje tävling med en lärdom rikare och ett snäpp gladare, trots totalkrascher titt som tätt.

IMG_5711 IMG_5712

Albin stod på start och var kanske lika nervös som jag.

Så inför den här säsongen har jag tänkt att jag har lite erfarenhet, dags och öka nivån ett snäpp. Jag anmälde mig till 2* här i Verbier för tänkte det kunde vara en skön start på säsongen, vilken förbannad tur att jag gjorde det. Jag åkte upp till starten och stod där och freakade, mitt huvud svek mig totalt. Jag försökte liksom tänka klart, få in lite vettiga idrottstankar i mitt huvud men det var totalkört. Sen var det en kille som blev skadad så fick stå där uppe ett rätt bra tag innan tävlingen kom igång igen, det var det som räddade mig. Jag lyckades komma ner i puls och hitta något slags lugn. Jag gjorde mitt åk som planerat men det var varken ett toppåk, topplinje eller en toppendag. Jag är dock glad att jag tog mig förbi min mentala svacka, att jag lyckades få ihop mina tankar igen och ta mig ner, ståendes på benen och lättad över att ha gjort bort min första tävling. Ändå sedan jag började tävla i friåkning har jag aldrig upplevt något som igår, så ni kan ju förstå att tankarna även har kretsat kring varför. Ja herregud jag har verkligen brottats med hjärnspöken sen igår, men återigen måste jag tacka alla fina människor jag har runt om mig som utvärderar och stöttar mig i sådana här situationer.

IMG_5713

Men efter tävlingen gick jag och Elias hem och hade kanske världens bästa after ski på världens bästa balkong. IMG_5716

Vår tillfälliga inneboende och goda vän Jocke tog hem sin första FWQ han ställer upp i. Magiskt!

IMG_5719

Så det firades med fint häng och ost fondue i casa de cineblanche!

Här kommer resultaten från igår:

IMG_5722 IMG_5721

Sen den lilla grejen med dagen var ju att jag var tvungen att ställa in tävlingen för jag hade tenta i min juridikkurs. Tråkigt men ändå helt fantastiskt skönt nu när tentan är borta, idag mår jag så sjukt mycket bättre. Ciao!