Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Att alltid behöva göra lite mer!

Jag kan ofta känna att det inom idrottsvärlden är så att tjejerna ofta måste hävda sig för att bli accepterade av killar och män, det kan vara träningskompisar, tränare eller förbundsmän. Som skidåkare är det ofta så att man måste ”åka som en kille” för att förtjäna samma respekt som en ”medelåkande” kille. Missförstå mig rätt nu, jag älskar att åka skidor med killar och friåkningsvärlden är en av de mest hjälpsamma idrotterna enligt mig, jag älskar att utvecklas tillsammans med dem och pusha mina gränser. Men samtidigt som det är fantastiska på så många sätt finns det även här saker att jobba på för jämställdhet och lika villkor.

IMG_0168-3

Det är så hemskt kan jag tycka ibland, att när jag åker som en kille blir jag ”tillräcklig” i flera bemärkelser, man hade respekt redan innan men sen när det visar sig att jag faktiskt är sjukt duktig på att åka skidor är det som att jag verkligen förtjänar att åka med dom på riktigt. Och när jag får kommentarer i stil med ”ja men du åker ju som killarna” och jag blir glad och ser det som en komplimang möts jag av en olustkänsla i magen. Jag åker inte som en kille, jag åker som en tjej, och alla andra tjejer där ute åker som en tjej oavsett hur bra eller dåliga vi är. Det jag försöker säga är att jag är inget undantag, ingen annan heller, vi är hur många som helst där ute som är riktigt jäkla grymma skidåkare, oavsett om det gäller alpint, friåkning eller jibbing.

Det är otroligt svårt och beskriva känslan att behöva hävda sig i olika sammanhang men som i kommentaren jag fick i tidigare inlägg där en tjej jobbar i skidskola och känner att hon ständigt måste bevisa att hon är precis lika duktig som sina manliga kollegor. Det är precis samma sak i idrotter över lag tror jag, man måste hela tiden prestera lite mer än killarna för att känna att man når upp till samma nivå. Är det någon som känner samma sak? KOMMENTERA för guds skull, jag blir otroligt glad för alla röster jag får höra och alla tankar och ideer jag får ta del av. Vill ni inte vara offentlig med era tankar så skicka gärna ett mail till mig genom att klicka här!IMG_4477_slide

Vill ge en stort hejarop till Lotten Rapp som anordnar tjejträningsläger där man röjer sönder skidorna under 4 dagar tillsammans. Nya vänskaper bildas och känslan och peppet är på topp!

IMG_1456

Sen har vi ju även InspireUs som har tagit skidvärlden med storm och anordnar girlcamps, utbildningar och diverse fantastiska saker för att främja tjejer inom extremsportvärlden. Ett fantastiskt initiativ som jag hoppas lever länge länge!

Så med det tackar jag för den här gången, var inte rädd och säg vad ni tycker eller tänker

Ciao!