Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Värme, glass och ballonger

Av Posted on Inga taggar 0

Negativ?! Det ska man inte vara. Inte alls. Hellre bör du som medborgare, medmänniska, eller vad du nu identifierar dig som, vara positiv och glad. Att egentligen aldrig ifrågasätta någonting överhuvudtaget är och förblir viktigt. En dygd. Vägen till framgång, lycka, berömmelse och gemenskap. Le lite och världen kommer att le emot dig!

Kontext?! Den spelar absolut ingen roll. Bara du glatt nickar och säger ja till allt. Oavsett konsekvens eller sammanhang. Att ifrågasätta något som verkar lite lattjo? Vara en nej-sägare?! Är du galen!? Det kommer aldrig på fråga! Var inte så negativ nu! Försök vara lite mer som grekerna!

Logik?! Aldrig. Logik har som bekant ingenting alls att göra med berömmelse eller annat du som medborgare eller medmänniska eftersträvar.

När det blir varmt i Sverige, råder om möjligt, en än större hetsjakt på de stackars människor som kanske ifrågasätter saker lite då och då. Leden sluter sig och sektmentaliteten blir total.

Att uppvisa tecken på att inte uppskatta varje minut, varje sekund, av 30 graders värme, 14 gradiga badsjöar, smält glass, kommunaltrafik utan klimatanläggning och svett överallt är en krigsförklaring mot allt vi här uppe i norr lever för under den mörka vintern. Kvällstidningarna publicerar artiklar och bilder som ska göra det lättare för värmeälskare att försvara sig mot dessa sommarhatande Orcher och morgonsoffor skrockar när en gäst påpekar värmen i studion.

”Varmt?! Haha! Du ska du komma hit på vintern! Då är det kallt och mörkt! Hoho! Nu över till krisen i Grekland! Kris och kris? Det är ju varmt där nere!”

Under de nio andra månaderna, alltså inte juni, juli och augusti, då allting enligt rykten är mycket lättare, ja, nästan drägligt, då är det nämligen helt okej att klaga på allt som har med väder, vind och sol att göra. Nästan ett måste. En kall och mörk vinterdag? Lite slask? Leden sluts och sektmentaliteten blir total.

Vi bor i ett land där det är vinter, kallt och mörkt under trefjärdedelar av året. Att klaga på detta? Det är inte bara orimligt. Det är tammefan omöjligt.

Logik?!

Har du någonsin hört en spanjor klaga på att det är för varmt i Spanien?! Tänk efter noga. Har det någonsin hänt? Har du däremot hört en spanjor klaga på att det någon dag är lite för kallt? Kallt och jävligt?

Människor som gjort det till en nationell händelse att sova mitt på dagen kan inte ha fel. Det är människor som förhåller sig till sin verklighet det.

Att bo i Sverige och klaga på att det är kallt och mörkt, känns lite som att bo i Sverige och klaga på att det är kallt och mörkt. Eller som att bo i Spanien och klaga på att det är varmt och att det serveras Sangria i tid och otid.

Att bo i Sverige och klaga på att det är mörkt och kallt större delen av tiden känns lite som att vilja betala skatt och bo i Grekland.