Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

I kölvattnet – utrustningen: pjäxor

Utrustning är viktigt. Ser man sig omkring i skidvärlden upptäcker en intet ont anande ”skidskribent” med ambitioner hur förbannat viktigt det är att skriva om just utrustningen. Speciellt så här i ISPO-tider. Förmågan att  ta subjektiva åsikter, slänga in lite krångliga ord och samtidigt förvandla alltsammans till ett objektivt dito, måste bli lika naturligt som att äta glass.

Därför slår jag nu upp dörrarna till, ett förhoppningsvis, återkommande segment rörande recensioner av utrustningen vi litar på. Den vi lever med och skryter om. Först ut det, enligt mig, viktigaste i pjäxbagen – pjäxorna.

Pjäxor – älska dina fötter eller hata dig själv

Betyg: Bra
Märke: Lange
Modell: XT130
Min åkstil: 80% puder, 80% pist – aggressivt som fan.
JPG-768x1024

Obs – Lange har inte på något sätt betalat mig för att skriva denna recension. Jag är oberoende i mina tester – Obs

Utseende

Vita och gröna som synes. Med svarta spännen. En tidlös design skulle jag säga. Vitt går ju också väldigt bra ihop med många andra färger. En viktig pusselbit i det ständiga sökandet efter en så perfekt färgmatchning på afterskin som möjligt. Svarta spännen kan till exempel med fördel tas tillvara på. De kan plocka upp små detaljer från till exempel dragkedjor på jackan, eller googlesspännen. Eller varför inte svart gaffatejp? Möjligheterna att se ut som du inte bryr dig egentligen är oändliga.

Minus är att vitt, som vi alla vet, nedrigt nog kan bli lite repigt och missfärgat efter ett tag. Något som dock också kan vändas till en fördel genom en serie realistiska lögner kring en hårig dag på berget.

Funktionalitet

Gummisulan bidrar till ett bra grepp och fin kontakt med underlaget i vardagsrummet. Kraftöverföringen lämnar inget vidare att önska. Det är inga problem att ta sig till kylen, eller till micron när panpizzan plingar till. Gummit ger också bra grepp mot klinkers i badrummet.

Gåläget levererar!

Flexet tillåter och möjliggör övergången mellan kyl och frysfacket undertill på ett trivsamt vis. Ger stöd där det behövs.

Innerskon håller värmen mycket bra så väl i vardagsrum som i de kallare delarna av lägenheten. Stadigt uppbyggda och verkar inte ta till sig lukt. Pjäxans totala vikt gör det också möjligt att slänga upp fötterna på soffbordet utan större ansträngning.

Omdöme

Bra och kompetent pjäxa som inte hindrar åkaren, utan tvärtom, tillåter potential blomma ut som om den vore en motvillig nyponros beskriven av Björn Ranelid.