Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ännu en skaderapport

Efter att ha kombinerat bristande förmåga med ett regelrätt slaganfall av storhetsvansinne under förra skidsäsongen sitter jag nu här och väntar på att min kropp skall läka ihop. För att vara lite mer konkret sitter jag här och väntar på att läkaren skall höra av sig och meddela huruvida min kropp förstått att det är läge att läka ihop. Närsomhelst nu.

Sent om fredagseftermiddagen togs kontakten. Läkaren ringde och hade i samråd med andra läkare kommit fram till att jag inte läker som jag ska. Ena halvan av frakturen har läkt lite mer, om än väldigt långsamt, vilket gör att den andra halvan inte riktigt läker som den ska. Om jag tolkade det hela rätt. Det hade med belastning att göra.

Till det förefaller kroppen vara exakt lika slö och håglös som dess ägare.

I verkligheten leder detta till att jag ännu inte kan sätta tryck på skidan. Klart ofördelaktigt även med dagens nutida, rockade substitut till gårdagens fostrande raka rör. En oförmåga att sätta tryck på skida leder i förlängningen till att fundering om att åka till ISPO i kombination med en biltur till Chamonix och andra trevligheter nu får stryka på foten.

Visst, det går att åka till Tyskland, dricka öl och klämma på nästa års löften om stordåd även med ett pajat ben. Men kanske ändå inte. Andra planer går likaså inte riktigt att spika. Planer som sällar sig till en helt struken säsong. Det fanns en ambition i december som sträckte sig hela vägen till juni! Fanns.

Fast eftersom nu Skistar äntligen tagit sitt förnuft tillfånga och godkänt Snowbike i hela Åres skidsystem finns lite hopp ändå. Om man nu får godkänt på den där introduktionskursen vill säga.

Ett återbesök är inbokat om ett par veckor, visas ingen ytterligare läkning då kan åtgärder komma att vidtas. Exakt vilka ville inte läkare gå in på nu. Skönt med en liten cliffhanger så här mitt i januari. Men! Läkaren var positivt inställd till att skadan skulle läka på egenhand. Han påminde lite om en glassförsäljare en varm sommardag.

Hur detta påverkar min mentala hälsa återstår att se. Hur det påverkar det här försöket till skidblogg känns mer givet.  Nedan illustreras vad hybris i kombination med bristande förmåga kan leda till.
ben