Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nendaz Freeride

Efter fotningen med Houdini blev jag kvar i Champoluc några dagar innan det var dags att bege sig iväg igen. Den här säsongen är verkligen full av resor och äventyr men jag älskar det. Nästa stopp blev Verbier, vart vi nu bor hos våra kära svenska tjejer i en chalét nere i dalen. Det var här vi startade säsongen, Filippa och jag, och det är här vi nästan slutar den. Vi kommer nu bli kvar här tills på söndag, sen väntar 5 dagar till av skidåkning innan vi styr kosan tillbaka till Sverige för en vecka. Efter det blir det tillbaka till alperna igen för och köra sista tävlingen för säsongen i Obergurgl, Österrike.

Men för att återgå till vart det här blogginlägget skulle leda oss. Vi kom till Verbier för att vi skulle köra Nendaz Freeride, världens bästa tävling och den roligaste för säsongen. Det är först ett kvalåk på fredagen och sen final på lördagen om man kvalar vidare. Jag kvalade, jippie, så sjukt glad för det. Tjejnivån har på de senaste åren ökat markant och det är sjukt roligt och se alla grymma brudar som laddade ner för berget. Så jag var superglad när jag fick starta i finalen och först ut av tjejerna var jag också.

Här är kvalfacet:

12476999_10153261984081315_1026641189_o

Känslan jag hade på start under finaldagen var riktigt bra, kände mig stark som jag gjort i alla andra tävlingar i år. Jag känner att mitt åk verkligen går bra och precis som jag ville. Jag kommer till andra droppet och kände mig perfekt i luften, jag var redo för nästa sväng i landningen när jag faller över och gör två kullerbyttor. FAAANÅ, det var ju verkligen inte planerat. Direkt efter var jag inte besviken, bara lite chockad att något som kändes så bra helt plötsligt gick så dåligt. Men det kom smygande under dagen och nu några dagar efter tävlingen försöker jag hitta motivationen igen. Det börjar närma sig slutet på säsongen, jag har ofta svårt och motivera mig då. Jag kommer tillbaka, det vet jag, måste bara få ta det lugnt i några dagar och bara hitta tillbaka i mitt mentala. Idag har jag tagit en dag ledigt för och sitta vid datorn och lapa solsken på balkongen här i Verbier. Livet är ju trots allt väldigt bra!

Och här är finalfacet som är helt fantastiskt på så många sätt. Perfekt snö var det också.

12231252_10153261984106315_1679271387_n

Mitt åk från tävlingen hittar ni här nedanför: